Kiemelt Szerbia 

Oktatás a koronavírus árnyékában: A szülük döntenek, hogyan legyen

Mladen Šarčević tanügyminiszter elmondta, az általános iskolások szülei eldönthetik, ősztől gyerekeik online követik-e az órákat, de feleltetéskor kötelesek bemenni, hogy osztályzatot szerezzenek, vagy iskolába járnak és ott tanulnak.

Annyit már lehet tudni a tanévkezdésről, hogy szeptember elsejétől az általános iskolásoknak négy órájuk lesz, mégpedig 35 percesek. Októbertől a nyolcadikosoknak fokozatosan növelik majd az óraszámukat.

A közzétett részletek szerint az elsősök és másodikosok 8-tól 11 óráig lesznek az iskolában.

A harmadikosok és negyedikesek 11-től délután két óráig. Az ötödikesek és hatodikosok kettőtől 17 óráig, a hetedikesek és nyolcadikosok pedig 17 órától este nyolcig.

Az óvintézkedések szerint a diákoknak és a tanároknak is védőmaszkot kell viselniük. Egy teremben legfeljebb 15 diák tartózkodhat, a váltások között pedig rendszeresen fertőtlenítést végeznek.

A középiskolások esetében más modellt követnek. Általában két váltásban tanulnak. Váltogatni fogják az online és az iskolai oktatást.

Egy hétig az elsős és másodikos középiskolások járnak be, a másik héten a harmadikos és negyedikes tanulók. Amikor otthon maradnak, digitálisan követik a távoktatást.

(rtv.rs nyomán)

Hasonló bejegyzések