Délvidék Kiemelt 

Közeledik a végkifejlet? Drámai bejegyzés, kemény szavak a topolyai egészségházban uralkodó állapotokról

Nem kis szomorúsággal követjük a topolyai egészségház körüli lesújtó jelenségeket és dilemmákat. Még nagyobb fájdalommal tölt el bennünket a derék topolyai lakosság bizonytalansága, aggodalma és szenvedése.

Nem elég, hogy a vezető politikai garnitúrák az elmúlt hosszú évek során teljesen leépítették a gazdasági életet és gátlástalanul lerombolták a valamikor szimpatikus városka arculatát – immár a polgárok egészségvédelme is veszélybe került. Legalábbis arra utalnak a helyi egészségház körüli történések.

Reméljük, nemsokára teljesen kikristályosodik,

mi játszódik le pontosan ebben az intézményben és esetleg a kulisszák mögött.

Erre vár a lakosság.

Egyik forrásunk ezúttal egy rendhagyó Facebook-bejegyzésre hívta fel a figyelmünket.

Egy topolyai férfi, név szerint Dušan Uzelac szövegéről van szó, akinek a profiljából az derül ki, hogy média-koordinátorként dolgozik a “Jail Piano Bar” ismert topolyai kávézóban.

Uzelac egyebek között azt írja, hogy “a napokban megfelelő érvekkel és számos tanúvallomással alátámasztva kész feltárni a topolyai Dr. Hadzsy János Egészségházra vonatkozó tényeket.”

Szavai szerint

“nem a Covid-19 körüli helyzetről számol be, mert az már senki számára sem érdekes, hanem az említett egészségügyi intézményben uralkodó fékevesztett káoszról szólal meg.”  

Bejegyzésében kiemeli, hogy “az intézmény hiányt jegyez, a pénzeszközök költése nem történik rendeltetésszerűen, valamint represszióra utaló felmondásokra kerül sor. Mindez indokolttá tenné dr. Kálóczi Dóra igazgatónő azonnali menesztését.”

Uzelac továbbá figyelmezteti a községi vezetőséget, “komoly figyelmet fordítson erre az ügyre, mert

ha elmaradnak a szükséges intézkedések, a helyi önkormányzat illetékesei is több bűnvádi feljelentéssel számolhatnak elhallgatás/bűnrészesség miatt”.

Megjegyzi: “megbízható információkkal rendelkezik arról, hogy az illetékesek már egy ideje betekintéssel rendelkeznek az intézményben uralkodó komplett helyzetről.”

(fotó: mojabacktopola.rs, dzbt.co.rs)

Hasonló bejegyzések