Délvidék Kiemelt 

VIDEÓ: Így mesél a szerbiai helyzetről a hamarosan induló, új kormányközeli TV délvidéki munkatársa

A PestiSrácok oldalára került fel az a néhány ízelítő videó, amely a hamarosan induló Pesti TV műsorait mutatja be, illetve azok műsorvezetőit, ezekben szó esik a délvidéki magyarokról is, illetve, hogy a választások után fizetett provokátorok tüntettek Belgrád utcáin a kormány ellen.

Korábban a kormány közeli vállalkozó, Vaszily Miklós, a Pesti TV társtulajdonosa, egyben a TV2 Zrt. elnöke, és az Index hirdetési felületeit értékesítő Indamedia Zrt. 50 százalékos tulajdonosa a Media1-nek arról beszélt, hogy az új csatorna várhatóan szeptemberben indul el – írta a Média1 a frissen induló TV-ről.

Vaszily elmondta: Huth Gergelyék (a PestiSrácok főszerkesztőjének) cége lesz a Pesti TV médiaszolgáltatójának tartalombeszállítója az induláskor. Vaszily Miklóst korábban megkérdeztük arról is, hogy a Pesti TV médiaszolgáltatója, a Progress Média Hungary Kft. miért a TV2 Zrt. Róna utcai székházába van bejegyezve, mire Vaszily azt mondta, ez csak azért alakult így, mivel neki az irodája ott van, és „így volt praktikus”, majd kijelentette, hogy az új tévécsatornának a TV2-höz egyébként semmi köze, az attól független lesz.

„A PestiSrácok hátba szúrta a HírTV-t”

– szó szerint ezeket a szavakat használta a Media1-nek egy nyilatkozó HírTV-s forrás annak kapcsán, hogy legalább 10-12 főt, vagyis a Hír Televízió egyik legismertebb műsora, az Informátor teljes csapata mellett a fideszes médiagólem hírcsatornájánál dolgozó más szerkesztőket és műsorvezetőket is megkeresett a PestiSrácok vezetősége annak érdekében, hogy igazoljanak át hozzájuk, a Pesti TV-hez. A PestiSrácok főszerkesztője, Huth Gergely azonban tagadta, hogy hátba szúrták a HírTv-t, állítása szerint a magas fizetésre vonatkozó ajánlat sem igaz, sőt az sem, hogy ők bárkinek is ajánlatot tettek, mert az Informátor stábja maga kereste meg a Pestisrácokat az induló Pesti TV kapcsán.

A stáb tagja többek között a korábban HírTv-s Bohár Dániel is, akinek felesége Füstös Tünde délvidéki származású, korábban a Pannon RTV munkatársa volt, majd Budapestre költözve férjével együtt az Echo és a HírTv munkatársa lett. A most induló Pesti TV készítésében is mindketten részt vesznek, ennek részleteként Tünde már egy rövid elemzést is tartott a délvidéki helyzetképről, amely alább tekinthető meg.

Hasonló bejegyzések