Kiemelt Szerbia 

Egy olasz újságíró azt állítja, Vučić is egyike azoknak az európai politikusoknak, akik pénzt fogadtak el a covid-válság felnagyításáért!

Nicola Bizzi olasz újságíró sokkoló állítást jelentetett meg a Database Italia internetes platformon, amely világméretű korrupciós botrányról szól.

Miriam Hope keresztény influencer is megosztotta a szöveget, amely ily módon eljutott a szélesebb nyilvánossághoz. Hope kiemeli: nem garantálja a leírtak teljes hitelességét, de arra kér mindenkit, aki teheti, vizsgálja ki a súlyos vádakat.

Bizzi ugyanis azt állítja,

“az Egészségügyi Világszervezet és a Nemzetközi Valutaalap pénzt kínáltak európai politikusoknak azért, hogy “olasz forgatókönyvet kreáljanak” az országaikban.”

Kijlentését ugyan részben Alekszandr Lukasenko bukás előtt álló fehérorosz diktátor nyilatkozatára is alapozza, ami nem egy bizalomgerjesztő tény, de attól még nem muszaj félvállról venni.

Lukasenko azt mondta, hogy az Egészségügyi Világszervezet 92 millió dollárt kínált fel neki, hogy a koronavírus kapcsán ugyanúgy reagáljon, mint azt az olasz kormány tette.

Miután a fehérorosz elnök ezt elutasította, a felkínált összeg csillagászati 900 millió dollárra ugrott, állítja Bizzi.

Szavai szerint – ismerve az olasz politikusok mentalitását – az olasz kormány Giuseppe Conte miniszterelnökkel az élen nagy valószínűség szerint még korábban elfogadott egy jelentős összeget a covid-jelenség felnagyításáért.

Bizzi továbbá kihangsúlyozta, biztos forrásokból tudja, hogy több európai és Európán kívüli politikus elfogadta az Egészségügyi Világszervezet és a Nemzetközi Valutaalap által felkínált pénzt az erőteljes pánikkeltés fejében.

Az olasz újságíró leszögezi, hogy

“Aleksandar Vučić szerb elnök is azok a politikusok közé tartozik, akik habozás nélkül elfogadták a pénzt,

amelyre rá is szolgált az olyan kijelentésekkel, mint pl.: “Az összes belgrádi temető sem lesz elegendő a covidban elhunytak számára, ha a polgárok nem hallgatnak az állam tanácsaira”.

(gerila.rs nyomán, fotó: rtv.rs)   

Hasonló bejegyzések