Délvidék Kiemelt 

Szabadkai szoborrongálás: Megsértődött az új haladó polgármester

Amint azt a portálunk is közölte, múlt pénteken éjjel ismeretlen tettesek megrongálták Kosztolányi Dezső szabadkai mellszobrát.

Az Almási Gábor által alkotott köztéri szoborra több súlyos ütést mértek, illetve feszegették azt, amelytől az elmozdult a talapzatáról, de arról végül nem tört le. A mellszobrot a szabadkai Községközi Műemlékvédelmi Intézet munkatársai leszerelték és elszállították javításra.

Stevan Bakić, Szabadka újdonsült haladó párti polgármestere szerint nem a megfelelő módon járt el a Községközi Műemlékvédelmi Intézet igazgatója és a városi Közigazgatási Hivatal illetékes titkára a szabadkai Kosztolányi-mellszobor szombati megrongálása után, ezért figyelmeztetésben részesítette őket.

A polgármesteri közlemény szerint a rongálásról Silling Léda, a Községközi Műemlékvédelmi Intézet igazgatója értesítette Vesna Hajnalt, a Közigazgatási Hivatal titkárát, aki utasította a kommunális rendőrséget, hogy vizsgálja ki az esetet.

Közleményében Stevan Bakić azt nehézményezi, hogy

a két önkormányzati tisztségviselő őt nem értesítette, továbbá elmulasztották tájékoztatni a városi menedzsert, de feljelentést sem tettek a szabadkai rendőrkapitányságon és a szabadkai ügyészségen sem, így az illetékes szervek nem tudták idejekorán megállapítani a tényállást.

(rtv.rs nyomán)

Hasonló bejegyzések