Délvidék Kiemelt 

Kupuszina: „Leszerelte“ a szarvas a vadászt, majd elvitte a puskáját

A 38 éves  P. D.  kupuszinai (bácskertesi) vadásznak  emlékezetében marad a tegnapi nap, amikor vadászat közben a kupuszinai mezőkben összefutott egy  kapitális szarvassal,  amely az agancsával leszerelte őt és elvitte a puskáját.

Ez a rendkívül szokatlan eset október 18-án, vasárnap történt. A szemtanúk elmondása szerint egy vadászcsoport a kukoricamezőkön keresztül  haladt, amikor az egyik kollégájuk összefutott egy 300 kilogrammos kapitális  szarvassal. A kupuszinai vadász, hogy megvédje magát, a puskáját keresztbe tette maga előtt, amelynek szíja  belecsavarodott a szarvas agancsába.

„Pillanatokon múlott minden, ha nem tette volna puskáját maga előtt, a szarvas biztosan megölte volna őt“

 

– állítják kollégái. Ennek a teljesen reménytelen helyzetnek az eredménye végső soron mind a vadász, mind a szarvas számára mégis kedvező lett. A vadász is és a zsákmány is élve és sérülések nélkül megúszták ezt a közeli találkozást, ugyanakkor a vadász  elveszítette a 16-os kaliberű Monte Carlo sörétes vadászpuskáját,  míg a szarvas „elvitte“ magával ezt az értékes trófeát.

A kupuszinai vadászegyesület illetékesei elmondták, hogy ilyen soha nem fordult elő korábban.

„Ilyesmi még soha nem történt. Örülünk, hogy a kollégánk sérülések nélkül megúszta,  és ismét fel kell hívnunk a polgárokat, hogy figyeljenek oda, ha fegyvert találnak a környéken, vigyék el az egyesülethez. Nehéz elképzelni, hogy a szarvas még mindig felfegyverkezve fut a mezőkön, biztosan már eldobta a puskát“

 

 – állítják a vadászok.

(radiodunav.com nyomán)

Hasonló bejegyzések