Kiemelt Szerbia 

Mások kárán gazdagodott ez a szerbiai cigányasszony Ausztriában 📷

Az osztrák rendőrség csalás miatt őrizetbe vette  az  50 éves Slađana Jovanovićot, aki több hónapon át rontás levétel ígéretével igen jelentékeny összegeket, összesen több  tízezer eurót kicsalt a naiv emberektől.

Az osztrák média szerint Slađana „jövendőmondóként”  tevékenykedett egész Ausztria területén, valamint Svájcban és Dél-Németországban.  Áldozatainak gyógyulást és a rontáslevételt ígért. A nő nemcsak nagy mennyiségű készpénzt, arany ékszereket is kicsalt az áldozatoktól  több tízezer euró értékben.

A rendőrség ez év májusában indított nyomozást  a „szerb jövendőmondó”  ellen. A Blic napilap  információi  szerint a „jósnő”  nyilvános helyeken kereste  áldozatait, és többnyire nőket szólított le.

„Úgy érzem, komoly problémáid vannak. Sajnállak téged”

 

– szavakkal  fordult áldozataihoz.

Az egyik áldozatától több száz eurót csalt ki, egy másik áldozatától  több ezer eurót, valamint aranydukátokat, mintegy 30 ezer euró értékben.

Miután megjelent letartóztatásának a híre, újabb  áldozatok is jelentkeztek a rendőrségen. Az osztrák  államügyészség ezután házkutatást rendelt el. A cigányasszony házában  a rendőrök ékszereket, aranydukátokat, ezüstöt és más értéktárgyakat találtak, valamint nagy összegű svájci frankot.

A gyanú szerint Slađana egyebek mellett gyógyulást, szerelmi kötést, rontáslevételt  kínált. Áldozatai között egy híres  osztrák alpesi sízőnő is van, akitől drága aranypénzeket kicsalt.

Áldozatai előtt  szerény nőként mutatkozott be, aki nyolctagú családjával együtt szociális segélyből él, holott a valóságban egy villaszerű házban lakott, Gerasdorfban. Garázsában a rendőrök  egy Porschét, egy Mercedest és két Audit találtak.

A csaló jelenleg őrizetben van, a bíróságon felelősségre vonják az általa elkövetett csalásokért.

(Szerb média nyomán)

Hasonló bejegyzések