Kiemelt Világunk 

Ezrek csókolják a koronavírusban elhunyt mélyszerb egyházfő holttestét 🎥

Nevenka Pavličić, a montenegrói klinikai központ igazgatója felszólította  Milutin Simovićot, a montenegrói nemzeti koordinációs testület elnökét, hogy kérvényezze  Amfilohije püspök koporsójának lezárását, mivel szavai szerint a rituálé, amelynél több ezer ember csókolja a felravatalozott Amfilohije holttestét, a koronavírus-járvány melegágyává válhat.

„Nem tudom, ön milyen hatalommal rendelkezik, de tudom, hogy köteles egyenrangúnak tekinteni mindenkit, mert ön a nemzeti koordinációs testület elnöke. Ezért arra kérem önt, hogy adjon ki utasítást Amfilohije Radović koporsójának lezárására, mert ez a rituálé a járvány  melegágya”

 

– írta Nevenka Pavličić.

„Barátnőm férjét hullazsákban vitték ki a montenegrói klinikai központ épületéből, barátnőmnek és gyermekeinek mindössze  15 perc állt rendelkezésre, hogy elbúcsúzzanak az elhunyttól, aki 57 éves volt. A szülei már nem láthatták fiukat”

 

– tette hozzá. Pavličić   szerint mindenkit ugyanazon szabályok szerint kell eltemetni.

Korábban a montenegrói nemzeti koordinációs testület felhívást intézett a polgárokhoz és a pópákhoz, hogy tartsák tiszteletben az intézkedéseket – viseljenek maszkot és tartsanak távolságot. A felhívásra az emberek abszolút többsége fittyet hány.

(portalanalitika.me nyomán)

A cetinjei kolostorban

A podgoricai pravoszláv székesegyházban

Elvitte a Covid – Meghalt a nagyszerb sovinizmus egyik legemblematikusabb figurája 🎥 | Délhír Portál

Koronavírus okozta tüdőbetegségben 82 évesen elhunyt Amfilohije Radović, a montenegrói-­tengermelléki egyházmegye metropolitája, a Szerb Pravoszláv Egyház (SPC) egyik legbefolyásosabb püspöke. Amfilohije Risto Radović 1990 óta volt a montenegrói­-tengermelléki egyházmegye metropolitája. A Szerb Pravoszláv Egyházon belül a szentszávai nacionalista ideológia egyik legkeményvonalasabb képviselőjeként tartották számon, ízig-vérig nagyszerb volt.

Hasonló bejegyzések