Egyéb Kiemelt 

Hogyan válasszunk használt számítógépet

Ha hirtelen új számítógép vásárlására van szükségünk, például gyermekünk átállt a digitális oktatásra, vagy home office-ra kényszerülünk, a méregdrágán elérhető új konfigurációk helyett lehetőségünk van szakemberek által átvizsgált, használt számítógépek biztonságos vásárlására is. Nézzük néhány tippet, amely eligazít bennünket a kínálat rengetegében.

Laptop vagy asztali?

Már évek óta nem igaz a hordozható számítógépekre a korábban őket jellemző alacsonyabb tudás és kapacitás. Többnyire azok választják a laptopos megoldást, akik nagyobb mobilitásra vágynak. Egy laptopot ugyanis a lakás vagy munkahely bármely pontján használhatunk: nem vagyunk asztalhoz kötve, kisebb teret foglal el, és akár a tévénézés közben is az ölünkbe kaphatjuk.

Az asztali gépek mellett elsősorban az áruk szól: hagyományosan olcsóbban kapjuk meg ugyanazt a számítókapacitást egy asztali gépben, mint egy hordozható társában.

A gép tudása

Számítógépet általában három-öt évre vásárol az ember, így érdemes ebben az időtávban előre gondolkodva megtervezni, hogy pontosan mit is szeretnénk a géppel csinálni. Ha gyermek is van a háznál, vagy mi magunk vagyunk gamerek, érdemes lehet az erősebb processzor, a magasabb számú memória, és egy minél több gigabyte-os videókártya beszerzése.

Ugyanakkor, ha szüleinket lepnénk meg egy készülékkel, válasszunk olyat a használt számítógépek közül, amely kapacitása elégséges a böngészéshez, internetezéshez, és a filmezéshez. Ezekben az esetekben tehát nem a legdrágább a legjobb megoldás.

Céges használatra is

A Technimax szakemberei által felújított használt laptopok könnyedén alkalmazhatóak céges környezetben. Az eszközök egytől egyig garanciálisak, illetve eredeti operációs rendszerrel kerülnek forgalomba, így elkerülhető a néhány helyen máig látható kellemetlen helyzet, amikor a prezentációs diasor jobb alsó sarkában meglátjuk az “aktiválja a Windowst”  feliratot.

A Technimax munkatársai készséggel állnak rendelkezésünkre, ha konkrét célokra szeretnénk a legmegfelelőbb masinát összeállítani, de örömmel segítenek a következő ünnepi ajándék kiválasztásában is.

A fotó forrása:

Golubovy / Shutterstock.com

Hasonló bejegyzések