Délvidék Kiemelt 

Szabadka: Ledöntöttek egy keresztet a határ mentén – Többen a migránsokat gyanúsítják

A közösségi médiát tegnap járták be azok a képek, amelyek a Szabadkához tartozó makkhetesi városrész erdős részén álló kőfeszület romjairól készültek.

A útmenti kereszt a szerb-magyar határtól nem messze található, azon az útvonalon, amelyet a migránsok is gyakran használnak, amikor illegálisan próbálnak meg átkelni a határkerítésen. Éppen ezért a közösségi médiában többen meggyanúsították a migránsokat, hogy ők lehetnek a felelősek a kereszt ledőléséért, azonban erre nincs semmiféle bizonyíték. 

A ledőlt kereszt szomszédságában található “Napfény tanyát” egyébként nemrégiben feldúlták és kifosztották a migránsok. Azonban a Subotica.com is arról ír, hogy a gyanún kívül más bizonyíték nem utal arra, hogy migránsok műve lenne a rombolás, amelyet január 5-én észleltek és jelentettek be a szerbiai belügyi szerveknek, akik vizsgálatot indítottak az ügyben. Az azonban szinte teljesen kizárható, hogy a kereszt az időjárási viszonyok miatt dőlt volna le, hiszen azt folyamatosan gondozták, fa kerítéssel van körül zárva és 1933-ban és 2004-ben is  felújították.

A keresztet egyébként 1896-ban Stanko Babijanović állíttatta és a helyiek Juhász kereszt néven ismerik a feszületet.

Hasonló bejegyzések