Anyaország Kiemelt 

„Imaszőnyegárusok” provokáltak a Jobbik elnökének kampánybeszédje alatt

Magyarországon február 17-én hivatalosan is az április 8-ra kiírt parlamenti választás kampánya. Azóta már számos ezzel kapcsolatos eseményről beszámolt portálunk is.

Az elmúlt közel egy hónapban jónéhány, a Fideszhez köthető korrupciós botrány látott napvilágot, és az is egyre inkább látható, hogy Orbán Viktor programja kizárólag a „sorosozáson”, a migrációs kérdés túlnagyításán, és az ellenzék köpködésén alapul.

Ez utóbbihoz valószínűleg jóbarátjától, Aleksandar Vučić szerb államfőtől is kapott tanácsokat. Vučić másik jóbarátja, Pásztor István, a VMSZ elnöke pedig ezen kampány keretén belül feltehetően a következő feladatot kapta: meg kell győzni a délvidéki maroknyi magyarságot arról, hogy „gyümölcsöző jövőjük” csakis a Fidesz-kormány hatalomra jutásának a függvénye.

A különféle provokációk pedig számottevő részét képezik ennek a kampánynak, amit az alábbi eset bizonyít: megzavarták ugyanis Vona Gábornak, a Jobbik elnökének kedd délutáni orosházi utcafórumát.

Az MTI helyszínen lévő fotósának beszámolója szerint alig kezdődött meg az esemény, amikor két ember tűnt fel a helyszínen fejkendőben, csadorra hasonlító öltözékben.

Felállítottak egy kisebb paravánt, amelyre az „Imaszőnyeg kapható” szöveget írták. Magukkal hoztak egy magnót is amit be akartak kapcsolni, ezt viszont a rendőrség mégsem engedte. Közbeléptek, igazoltatták, majd elvezették őket.

A fotós szerint az eset nagyjából tizenöt méterre történt onnan, ahol Vona beszélt, és amíg tartott a tájékoztató, mindenki a rendőri intézkedésre figyelt.

(HVG.hu nyomán)

Hasonló bejegyzések