Délvidék Kiemelt 

Holtában is gyalázza Vučić médiuma a cigányok által meggyilkolt magyar fiút

A Vučić-rezsim kiszolgálójának számító Srpski Telegraf bulvárlap újabb „cikket” hozott le a törökkanizsai  gyilkosságról – tetten érhetően szerecsenmosdató szándékkal?

Csaknem egy hét telt el a szörnyű gyilkosság óta, amely az elmúlt három napban megrázta az egész Délvidéket és Szerbiát. Az eset pikantériája, hogy a mindig  jól informált szerb sajtó valami okból ezúttal csak vasárnap délben, öt nappal a gyilkosság után közölt először írást a törökkanizsai gyilkosságról, feltehetőleg Igor Jurić Facebook-bejegyzésének hatására. Az is érdekes, hogy a szerbiai médiumok – szinte kivétel nélkül – leközölték az áldozat nevét és fotóját, ugyanakkor a tetteseket csupán monogramokkal nevezték meg.

Olvasóink bizonyára még emlékeznek arra, hogy a szerbiai médiumok azt már nem akarták, hogy  látszólag se védje a névtelenség takarója a tettest, amikor januárban a csantavéri, egyébként magyar nemzetiségű Dér Csaba Belgrádban több lövéssel megölte  a 37 éves Nebojša Markovićot, sőt már a gyilkosságot követő napon a lapok megjelentették a gyanúsított bűnelkövető teljes nevét és fényképét.

És bizony hetekig, hónapokig  tele volt a szerbiai sajtó Nebojša Markovićról, de főként Dér Csabáról szóló cikkekkel. Miközben Markovićot vidám természetű, tisztességes, jámbor emberként mutatták be, addig az agyondemonizált Dér Csaba – akinek ettől függetlenül egyértelműen felelnie kell gaztetteiért – nyakába több olyan gyilkosságot is varrtak a szerbiai bulvársajtó firkászai, amelyekkel nem is gyanúsítják a hatóságok.

Visszatérve a törökkanizsai esetre, érdekes megfigyelni, hogy – ellentétben a Dér Csaba által elkövetett gyilkossággal – ennél az esetnél a szerbiai sajtó már nem foglalkozik a tettesekkel, akik – a DélHír Portálon kívülszinte mindenhol még mindig monogramként szerepelnek, de annál inkább foglalkoznak a kegyetlenül meggyilkolt Barna Martin életével és családjával, sőt egyes rezsimhű sajtóorgánumok odáig mentek el, hogy már durva hazugságokkal mocskolják a meggyilkolt Martint és családját.

Így a Srpski Telegraf arról „cikkezett”, hogy Barna Martin „konfliktusba került számos családtagjával”, „ez év január 26-án elhagyta apja házát, miután összetűzésbe került apjával, majd az anyjához és nagyapjához költözött”, „nagyapja házában szeptember 15-ig maradt, amikor összetűzött nagyapjával és anyjával, ezután nagyapja  kitessékelte Martint. Azóta Martin egy segédlétesítményben, apai ági nagyanyjának  birtokában lévő fészerben élt. Valószínűleg a  fészer felé tartott, amikor Törökkanizsa központjában összefutott a négy testvérrel, akikkel korábban problémái voltak”

– írta a Srpski Telegraf. Hogy mennyire  karaktergyilkos hatású lehet a belgrádi lap „cikke”, idézünk  egy „cikk” alatti hozzászólást (a sok gyalázkodó komment közül) : „Ugyanolyan delikvens volt, mint azok, akik megölték, ez ugyanaz a társaság”.

Barna Martin gyászoló családját nagyon megviselte, hogy a belgrádi lap nemcsak a családot, hanem a meggyilkolt Martint sem kíméli.

„Olvasom és nem hiszem el, nem szégyellitek magatokat, hogy olyasmit terjesztetettek, hogy nagyanyjának udvarában lévő fészerben élt Martin … SZÉGYELLHETITEK magatokat … én ennek a gyermeknek a nagynénije vagyok, aki mellettem nőtt fel, nem fogom engedni, hogy ilyen hazugságokat terjesszetek. Ha nem tudjátok az igazat, akkor ne írjatok semmit. Hagyjátok Martint, hogy BÉKÉBEN nyugodjon.  Mi csak azt akarjuk, hogy az IGAZSÁG GYŐZZÖN …… és hogy megvédjük a GYERMEKEINKET”

 

– írta Facebook-bejegyzésében Német Mónika, Barna Martin nagynénije.

 

 

Hasonló bejegyzések