Kiemelt Szerbia 

Egy nagyszerb maffiózó bűnbandáját göngyölítették fel Spanyolországban

A spanyol rendőrök Mallorcán őrizetbe vették Stefan Milojevićet, Goran Milojevićnek, a belgrádi Partizan és Crvena zvezda  csapatok korábbi labdarúgójának fiát azzal a gyanúval, hogy  több mint 1700 emberből álló kábítószer-kereskedelemmel és prostitúcióval foglalkozó United Tribuns Nomads nevű bűnbanda élén állt – írja a Blic.

A házkutatás során a rendőrök kábítószert, drogkimérésre használatos precíz mérleget, laboratóriumot fedeztek fel, továbbá nagy mennyiségű készpénzt találtak, különféle kaliberű fegyvereket és lőszereket, késeket, rendőrségi jelvényeket, egyenruhákat,  GPS mérőműszereket, lézerfegyvereket, ajtófeltörésre alkalmas szerszámokat, valamint ágyúkat és gumibotokat.

A spanyol médiumok jelentették, hogy a hivatalosan vagyonvédelemmel foglalkozó bűnbanda egy hierarchikus rendszert épített fel és szoros kapcsolatokat ápolt szélsőséges szervezetekkel.

A bűnbandának szerte a világban 1700 tagja volt, amelynek élén a szélsőséges nagyszerb nézeteiről ismert Stefan Milojević állt, akinek tisztelete a bandán belül rendkívül nagy volt, „elnöknek“ és „vezérnek“ szólították.

Stefan Milojević

Stefan Milojević

Related posts