Délvidék Kiemelt 

Hertelendyfalva: Segítséget kapott a mélyszegénységben élő 4 gyermekes Tokai család

Mélyszgénységben, rossz anyagi és higiénia körülmények között él Hertelendyfalván, a dél-bánsági székely-magyar szórványtelepülésen a 4 gyermekes Tokai család. 

Helyzetükről az újvidéki közmédia riportja számolt be. A riportban is elhangzik, hogy a családfő ugyan szezonális munkákat vállal, de a fő bevételüket a szociális támogatások teszik ki. A négy gyermek a pancsovai Mara Mandić különleges igényekkel rendelkező diákok számára fenntartott tanintézménybe jár.

Bár pénzük igen kevés van, de a család nyitott lelkűségét jól mutatja, hogy amikor nemrégiben valaki otthont keresett gazdátlan kutyusok számára, akkor egyedül ők jelentkeztek, hogy befogadnák a kisállatokat. “Még mindig jobb, hogy itt lakjanak nálunk, mint az utcán, ahol elütheti őket egy autó.” – mondta Tokai Anna a legidősebb leánygyermek. Aki arról is mesélt, hogy számára a legnehezebb körülmény, hogy a fürdővizet is kútról kell hordaniuk, mivel a házukban nincs vezetékes víz.

Azonban néhány helyi lakos összefogott és segíteni igyekezett a családon, akik számára többek között tűzifát, élelmiszert, háztartási gépeket és egyéb szükséges adományokat gyűjtöttek össze.

Forrás: VRTV

Hasonló bejegyzések