Anyaország Kiemelt 

A magyar határőrök felkészültek, ha Horgos vagy Kelebia felől érkeznének koronavírusos betegek

Hat közúti határátkelőhelyen fokozottan ellenőrzik az érkező utasokat, különösen a kínai állampolgárokat – jelentették be a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos rendőrségi feladatokról szóló keddi sajtótájékoztatón a tompai határátkelőhelyen.

Ártánd, Csanádpalota, Röszke, Tompa, Udvar és Letenye azok a határátkelőhelyek, amelyeken az Országos Mentőszolgálat munkatársával közösen folyamatosan ellenőrzik a belépésre jelentkező utasokat – ismertette Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A hat schengeni határátkelőhelyet a korábbi tapasztalatok alapján választották ki,mert ezeken át érkezhetnek leginkább kínai turistákat is szállító autóbuszok Magyarországra.

Elhangzott az is, hogy nem rendőrök, hanem az OMSZ szakképzett munkatársai azok, akik érintés nélküli testhőmérővel végzik el az elsődleges vizsgálatot.

Ha a helyzet úgy hozza, azaz lázas az utas, akkor elkísérik egy elkülönítő helyiségbe.A további vizsgálatokat is az OMSZ munkatársai végzik, és ha kell, akkor a betegek fogadására felkészült egészségügyi intézménybe viszik a fertőzésgyanús utast.(mti)

Hasonló bejegyzések