Kiemelt Világunk 

Csak másfél év múlva lesz elérhető a „COVID-19”-re keresztelt koronavírus elleni védőoltás

Nagyon súlyos fenyegetést jelent a világ többi részére is az új koronavírus útján gyorsan terjedő kínai tüdőgyulladás-járvány – jelentette ki kedden Genfben az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója, aki szerint azonban megfelelő fellépéssel „valós esély” van a kór terjedésének megállítására.

Tedrosz Adanom Gebrejesus a kór elleni gyógyszerek és védőoltások kifejlesztésének elősegítésére szervezett kétnapos genfi konferencián kiemelte, hogy

a védőoltás csak 18 hónap múlva lehet elérhető a vírus ellen, így addig is a jelenleg rendelkezésre álló módszereket kell alkalmazni a terjedés fékezése érdekében.

A vírust COVID-19-nek nevezték el, erre az esetleg pontatlanságokat vagy stigmatizáló megfogalmazásokat használó más nevek kiküszöbölésére van szükség – tette hozzá. A WHO irányelvei értelmében tilos bizonyos földrajzi hely, embercsoport vagy állatfaj után elnevezni az új vírusokat.

Gebrejesus azt is közölte, hogy Kínában már 42 708 ember fertőződött meg, 1017-en meghaltak. A megbetegedések 99 százaléka Kínában történt,

megítélése szerint a járvány nagyon súlyos fenyegetést jelent a világ többi részére is.

(HVG.hu nyomán)

Hasonló bejegyzések