Délvidék Kiemelt 

Törölte a Facebook a VajdaságHub-ot, a legnagyobb délvidéki magyar viccoldalt

A Facebook váratlanul teljesen törölte a közösségi médiafelületéről a nagy népszerűségnek örvendő, kritikus viccoldalt, a VajdaságHub-ot. 

A tipikusan vajdasági magyarok életéhez igazított poénok sokszor ironikusan mutatták be a szerbiai mindennapjainkat és szokásainkat, de nem egyszer pirítottak oda a politikai pártoknak vagy épp a szerb nyelvtudásukkal folyamatosan beégő Pannon RTV-nek. De olyan is megesett, hogy a magyar határrendészetnek közleményben kellett kijelenteni, hogy nem zárták le a határt, miután a VH egy posztban azt írta, hogy a határőrök sztrájkba léptek miután nem voltak velük elég kedvesek a vajdasági utasok.

A VajdaságHub két év alatt több száz postot tett közzé és 21 ezres látogatótáborral bírt. Ezzel saját megfogalmazásuk szerint megelőzték a korábban vezető legnagyobb Facebookos viccoldat, a Vajdasági Magyar Szövetség oldalát is.

A lap egyébként nem csak humoros képeket, de számos YouTube videót és készített, korábbi tartalmaik egy része Instagrammon továbbra is elérhető.

Portálunk korábban interjút is készített velük, amely alább olvasható:

Amikor saját magunkon röhögünk – Beszélgetés a VajdaságHub szerkesztőivel | Délhír Portál

Nemrégiben indult, mégis alaposan felrázta a délvidéki rekeszizmokat a VajdaságHub Facebook oldal, amelynek már több mint 6000 rajongója van. Megkerestük a szerkesztőket, Gyurit, E. és F. admint, hogy megkérdezzük, hogy mit képzelnek egyáltalán… – Miért éreztétek, hogy szükség van az oldalra? Tibi atya, Noemi Vagvölgyi, a TrollFoci vagy épp Rokon Ilonka nem volt még elég nekünk?

Hasonló bejegyzések