Délvidék Kiemelt 

„Megérte kitartónak és állhatatosnak lenni” – mondta Pásztor Bálint. De miért is?

A VMSZ képviselője a délvidéki migránshelyzettel kapcsolatban a parlamentben többször is szót emelt annak érdekében, hogy az állam szavatolja a lakosok, ezzel együtt a vajdasági magyarok biztonságát, ezáltal az országos médiában is témává vált a probléma. Ez vitathatatlan.

Legutóbb a következőket nyilatkozta ennek kapcsán:

„Az, ha a rendőrség végzi a munkáját, az, ha az állami szervek védik az ország déli határát, az azt eredményezheti, hogy enyhül ez a nyomás. Mint ahogy történt néhány nappal ezelőtt is, amikor Kelebiáról a szerb rendőrség a befogadóközpontokba, elsősorban a preševói befogadóközpontba, Dél-Szerbiába szállította el a migránsokat a kelebiai határátkelőről.”

Aláhúzta:

„Megérte kitartónak és állhatatosnak lenni, a rendőrség most már időnként beavatkozik.”

Sajnos, ezek a „beavatkozások” és gyakoriságuk (mi az, hogy „időnként”, miért nem mindig? )azonban közel nem elegendőek.

Emlékezzünk csak arra, hogy néhány nappal ezelőtt Szabadka szigorú központjában migránst támadt több fiatalra. Mindez az egyik rendőrállomás közvetlen közelében történt.

Noha a rendőrség letartóztatta a támadót, felmerül a kérdés: hogyan lehetséges egyáltalán, hogy ilyesmi megtörténjen – ismételjük – a város központjában?

(vmsz.org.rs nyomán)

Related posts