Anyaország Kiemelt 

Orbán Viktor közölte az Európai Néppárttal, hogy milyen irányba kellene tartania

Memorandumot írt Orbán Viktor az Európai Néppártnak (EPP), a levelet Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár tette közzé a Facebook-oldalán.

A dokumentumban Orbán először méltatta a pártcsaládot, amely nélkül szerinte nem sikerült volna kiszorítani a Szovjetuniót Kelet-Európából, és amely hangosan képviselte és állt ki a hagyományos keresztény családmodell mellett.

A Fidesz elnöke azonban most úgy látja, hogy az EPP szembe megy korábbi elveivel, szerinte Fidel Castrót és Karl Marxot élteti, a hagyományos családmodell helyett pedig a genderideológiát hirdeti, a „gyerekek születése helyett a tömeges migrációban” látja a megoldást a népesedési problémára.

Orbán azt vágta a Néppárthoz, hogy nem vállalja fel a harcot baloldali-liberális szellemi körökkel és médiával.

A kormányfő azt javasolja a pártcsaládnak, hogy fontolja meg stratégiai irányvonalának módosítását, és térjen vissza Wilfried Martens örökségéhez.

A belga politikus 1976-ban alapító tagja és 1992 óta elnöke volt az Európai Néppártnak. 2006. október 23-án a Fidesz nagygyűlésén a magyar kormányt élesen bíráló és Orbán Viktort támogató beszédet mondott, így aztán nem meglepő, hogy a magyar miniszterelnök most az ő elveit támogatja. A kérdés, hogy ezt miért nem tette meg korábban?

Orbán zárásképpen azt kérte, hogy az EPP vezető testületeiben fejeződjön ki a pártcsalád sokszínűsége, és a centrista irányvonal mellett a jobboldali keresztény irányzat képviselői is kapjanak helyet.

(HVG.hu nyomán)

Related posts