Anyaország Kiemelt 

Így nézett ki Magyarország a havazás után- KÉPEK

Sok helyen havazott Délvidéken és Magyarországon is, de van, ahol meg is maradt a hó.

Újra téliesebbre fordult az időjárás az országban. Az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: a középső országrészben hózáporokból kis területen eshet 1-2 centiméter hó. Kelet felől érkezett egy kiterjedtebb csapadéksáv: jobbára hó, de néhol havas eső, esetleg gyenge eső is előfordulhat.

Magyarország északi felén legfeljebb lepelnyi réteg alakulhat ki, ám az ország déli felén akár 5-6 centiméter tapadó hó eshet, nagyobb mennyiségre a Dél-Alföldön és Baranyában lehet számítani. A Mecsekben, ahol jobbára porhó valószínű, a viharos északkeleti szél hófúvást okozhat, főként estétől. A havazás veszélye miatt Tolna, Baranya és Bács-Kiskun megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. Baranya megyére a hófúvás veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Képeken a márciusi havazás

Ma az ország több pontján is havazott, sok helyen pedig összefüggő hótakaró alakult ki. Többek közt Budapest egyes részein, a Mátrában, Nyíregyházán és Debrecenben is fehérbe borult a táj: nézd meg képeken a márciusi telet!

femina.hu

Hasonló bejegyzések