Anyaország Kiemelt 

Kilenc áldozat: Magyarországon eddig többen haltak bele a vírusba, mint Szerbiában, ahol viszont több a diagnosztizált fertőzött

Újabb magyarországi áldozata van a koronavírusnak, olvasható a koronavirus.gov.hu kormányzati információs honlapon. A halottak száma így összesen 9 az anyaországban.

A kilencedik elhunyt egy fiatalabb nő, aki számos krónikus megbetegedésben: szív- és keringési rendellenességgel küzdött, és anyagcsere-betegségben is szenvedett, mondta el Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján.

A hétfőinél kisebb a növekedés, de már így is 187 igazolt koronavírus-fertőzött van az országban.

Kedden korábban 20 új magyarországi fertőzöttet jelentettek be, amivel 187-re emelkedett a hazai fertőzöttek száma. Köztük 173 magyar, továbbá 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnámi állampolgár van, vagyis a keddi új megbetegedettek mindegyike magyar.

A fertőzés miatt karanténban lévők száma 92 az egy nappal ezelőtti 101 után, a mintavételek száma kismértékben nőtt, 5515-ről 6113-ra emelkedett.

Szerbiában eddig a hivatalos adatok szerint 3 halálos áldozata van a koronavírusnak, egy kivételével idős emberekről van szó.

(Magyar média nyomán)

Hasonló bejegyzések