Kiemelt Szerbia 

100 eurót igényelt egy belgrádi férfi – börtönben kötött ki

Egy belgrádi férfi  úgy döntött, élni fog a lehetőséggel és igényelni fogja a kormány által felkínált 100 eurós egyszeri segélyt, ám a végén a Padinska skela-i börtönben kötött ki.

A férfit őrizetbe vették miután a bíróság börtönbüntetésre változtatta a ki nem fizetett szabálysértési bírságot, melynek 10 ezer dinár a mértéke.  A Nova.rs portálnak nyilatkozva P. V. elmondta, hogy korábban semmilyen értesítést nem kapott arról, hogy megbírságolták.

Ahogy elmondta, meg akarta adni adatait a kincstári igazgatóság (Uprava za trezor) honlapján, de folyton azt az üzenetet kapta, hogy az adatai pontatlanok. Több próbálkozás után személyesen megkereste a kincstári igazgatóságot, ahol tovább utasították a rendőrséghez.

„Megérkeztem a rendőrkapitányságra, a rendőrségi tisztviselőnő azt mondta, várjak egy pillanatot, hogy kollégája átvegyen engem. Egy rendőr elébem állt  és felszólított, hogy a zsebeim tartalmát ürítsem ki. Megkérdeztem tőle, miért, tán csak  nem fog letartóztatni, amire igennel válaszolt. Nem értettem, mi történik. Arra a kérdésre, tudom-e, miért tartóztatnak le, azt válaszoltam, fogalmam sincs. Ezután elmagyarázták, miről van szó“

 

–  mondta P. V. .

Mint kiderült, 2000 dinárral megbírságolták, mert nem jelentette be cége inaktivítását.

Ezt követően elszállították a Padinska skela-i börtönbe, levetették vele a cipőfűzőt, takarót és párnát adtak  neki,és bezártak a fogdába.

„Időközben megbeszéltük a feleségemmel, hogy bemegy majd a bíróságra és kifizeti a bírságot. Akkor még azt hittem, hogy kétezer dinárról szól, ahogy eredetileg mondták. Azonban hamarosan a börtön egyik illetékesétől megtudtam, hogy a bírság nem 2000, hanem 10 000 dinár, és ha nem fizetem ki, 10 napot kell börtönben töltenem ”

 

A felesége kifizette a 10 ezer dináros bírságot, így P. V. még aznap szabadlábra került.

Utána megint elment a rendőrkapitányságra, ahol elmondták neki, hogy most minden rendben van az adataival.

„Nem világos számomra, mi köze van a rendőrségnek az egyszeri segéllyel.  Ezzel visszaéltek, hogy ily módon behajtsák az adósságokat“

 

– mondta.

Hasonló bejegyzések