Kiemelt Szerbia 

4,5 milliárd euró kamatot fizethetünk a kínai hitelért

A szerb kormány 7,35 milliárd euró hitelt vett fel Kínától. A hitel futamideje 20 év, nagyságrendileg évi 220 millió kamatteherrel jár, így csak a kamatkiadások   4,5 milliárd eurót  tesznek majd ki, összesen tehát csaknem 12 milliárd eurónkba fog kerülni a  kínaiaktól felvett óriáshitel.

A kínai kölcsönt Szerbia infrastrukturális projektekre költi, de mivel magát a munkát is a két ország közötti megállapodás értelmében kínai cégek végzik, ráadásul tender nélkül, így az ország a 7,35 milliárd eurót szinte teljes egészében visszajuttatja Kínának.

Eközben Horvátország 7,36 milliárd eurót kap az EU-tól vissza nem térítendő támogatás formájában…

(Direktno.rs nyomán)

Katasztrofális döntés: Vučić egy nap alatt kétmilliárd euróval növelte az ország közadósságát?! | Délhír Portál

Bármennyire is hihetetlennek tűnik, de a jelek szerint Aleksandar Vučićnak mindössze egy nap leforgása alatt kétmilliárd euróval sikerült növelnie az ország közadósságát, ami drasztikusan befolyásolhatja a komplett lakosság sorsát. Ráadásul: még büszke is arra, amit tett. Maximálisan leegyszerűsítve cselekedetének módját és lényegét: Vučić és körei kibocsátották a szerb eurókötvényt, amelyre a szerb elnök örömteljes szavai szerint a “beruházók” nagy érdeklődést mutattak.

Hasonló bejegyzések