Anyaország Kiemelt 

300 milliós kábítószerfogás egy magyar-szerb bűnbanda „laborjából” (+videó)

A kristályként ismert pszichoaktív szerből másfél mázsa drogot állíthatott volna elő az őrizetbe vett társaság.

Legalább 300-350 millió forint értékű metamfetamint foglaltak le budapesti rendőrök még csütörtökön a Fejér megyei Tordason egy „droglaborban” – közölte a police.hu. Mint írták, a BRFK felderítő főosztály kábítószer bűnözés elleni osztálya a bűnügyi bevetési osztály nyomozóival közös akciójuk során a 48 éves szombathelyi B. Pétert, a szintén 48 éves budapesti P. Gusztávot, valamint harmadik társukat, egy 51 éves szerb férfit őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat. Őket jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítják, míg a Tordas mellett egy parkolóban elfogott 39 éves szigetszentmiklósi Sz. Ferenc ellen kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás.

„A nyomozók 40 liter nagytisztaságú, kristályként ismert hígítatlan metamfetamint, 12 liter már bekevert, metamfetamint tartalmazó folyadékot, valamint 100 liter folyékony vegyi anyagokat és fegyvereket is találtak.”

Ezeket az összetevőket vegyítve, a társaság legalább 100-150 kilogramm amfetamint tudott volna előállítani. A rendőrök Tordason lefoglaltak két gáz- és riasztó fegyvert, egy légpisztolyt, valamint egy flóbert pisztolyt, továbbá B. Péter lakásán tartott házkutatáskor egy maroklőfegyvert is. A „droglabornál” egyébként még találtak három autót, csaknem 300 ezer forintot, 400 eurót és több mint 2 ezer szerb dinárt is.

(nepszava.hu)

Hasonló bejegyzések