Anyaország Kiemelt 

Egy városnyi embert elláthatott volna droggal a szerb-magyar bűnszövetkezet

Droglabort számolt fel a rendőrség a Fejér megyei Tordason. A rendőrök egy családi házból állítottak elő egy szerb és két magyar állampolgárt, akit jelentős mennyiségű kábítószerrel történő kereskedelemmel gyanúsítanak – számolt be a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) felderítő főosztályának vezetője szombati sajtótájékoztatóján.

A házban csütörtökön lefoglalt alapanyagokból 100-150 ezer adag kábítószert lehetett volna előállítani, amelynek 250-300 millió forint a feketepiaci ára.

Ismertette, a nyomozókhoz az az információ jutott el, hogy B. Péter budapesti lakosnak köze lehet a kábítószer-kereskedelemhez, ezért figyelni kezdték.

A férfi csütörtökön egy ugyancsak budapesti társával annak tordasi házába utazott, rövid idő múlva elhagyták a házat, majd egy szerb rendszámú terepjáró felvezetésével tértek oda vissza. Ezt a nyomozók úgy értékelték, hogy kábítószer-szállítmány érkezhetett a házba, ezért rajtuk ütöttek.

Az ezredes tájékoztatása szerint a házban nagyon nagy mennyiségű vegyi anyagot találtak és két házi készítésű, az alapanyagok összekeverésére szolgáló berendezést; a helyszíni szemle során megállapították, hogy 40 liternyi 100 százalékos metamfetamin és 100 liternyi egyéb vegyi anyag van az épületben, amely ugyancsak kábítószer előállításához használható. Találtak 10 kilogrammnyi koffeint is, amely a kábítószer terítéséhez, hígításához szolgál – mondta.

A sajtótájékoztatón az ezredes nem említette, de utóbb a rendőrség honlapján megjelent közlemény szerint a 48 éves B. Péter, a 48 éves P. Gusztáv és az 51 éves szerb férfi mellett a nyomozók egy Tordas melletti parkolóban elfogtak egy 39 éves szigetszentmiklósi férfit, Sz. Ferencet is az üggyel összefüggésben, akit mintavételre előállítottak, és mivel az pozitív lett, ellene kábítószer birtoklásának vétsége miatt büntetőeljárást indítottak.(mti)

Hasonló bejegyzések