Kiemelt Szerbia 

Vége a „választási“ cirkusznak, ismét jönnek a szigorítások

A Válságkezelő Törzs holnapi ülésén fontolóra veszi azt a javaslatot, hogy a belgrádi Bežanijska kosa klinikai központot Covid-kórházzá alakítsák át, hogy további kapacitásokat biztosítsanak a fertőzöttek számának növekedése miatt – jelentette a Tanjug.

A Válságkezelő Törzs azt is fontolóra veszi, hogy bevezessék  a kórházi látogatási tilalmat, szigorítsák  a kültéri és beltéri összejöveteleket, valamint a kötelező maszkviselést az üzletekben és a tömegközlekedés során.

Ahogy megírtuk, ma kiderült, hogy a szerb rezsim – a Válságkezelő Törzs tudomásával – mind az esetszámot, mind az áldozatok számát aluljelentette, vagyis sokkal többen fertőződtek, illetve haltak meg a járványban. Csak a múlt hét utolsó napjaiban mintegy 300-400 személy fertőződött meg NAPONTA, míg a hivatalos – hamis – adatok szerint 97 ember fertőződött meg.

A döntést egyébként már meghozta az egészségügyi minisztérium

Hivatalos dokumentum: Vučićék eltitkolták a járvány valódi méretét! | Délhír Portál

A szerb rezsim mind az esetszámot, mind az áldozatok számát aluljelentette, vagyis sokkal többen fertőződtek, illetve haltak meg a járványban. Szerbiában 632 beteg halt meg a koronavírus-fertőzésben 2020. március 19. és június 1. között, ami 388-szor több, mint a hivatalos adatok mutatják – írja a Balkáni Oknyomozó Újságírói Hálózat (BIRN).

Hasonló bejegyzések