Anyaország Kiemelt 

Magyar rendőrök elől menekült a szerb embercsempész, de balesetet szenvedett Szegeden

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei július 6-án 4 óra 45 perckor egy szerb honosságú gépjárművet akartak igazoltatni Szeged külterületén. A jármű vezetője ekkor megpróbálta magát kivonni a rendőri intézkedés alól és nagy sebességgel elhagyni a helyszínt, de egy közúti közlekedési jelzőtáblának hajtott, végül megállt. Személyi sérülés nem történt.

Az ellenőrzés során a rendőrök a sofőrön kívül a személyautóban megbújva hat férfit találtak. Egyikük palesztin, a többiek szír állampolgárnak vallották magukat, és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a gépkocsit vezető szerb állampolgárságú férfit a határrendészeti kirendeltségre előállították, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indul ellene büntetőeljárás.

Az illegális migránsokat a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

(szegedma.hu nyomán. A kép illusztráció)

Hasonló bejegyzések