Délvidék Kiemelt 

Gyurcsány Ferenc hangján szólalt meg Pásztor István a belgrádi tüntetőkről

Gyurcsány Ferencet idéző módon beszélt legújabb Facebook posztjában Pásztor István, a VMSZ elnöke a Belgrádban történt tüntetésekről és azok résztvevőiről.

Ahogyan arról portálunk is beszámolt Pásztor István vandáloknak és primitívnek minősítette a belgrádi tüntetőket, a bejegyzése kísértetiesen hasonlít a magyarországi baloldali politikusok megnyilvánulásaira 2006-ból, amikor szintén elege lett az embereknek az őket irányító politikából.

Talán nem is meglepő ez, ha figyelembe vesszük, hogy a jelenleg Pannon RTV székház részét képző szabadkai üvegpalotát éppen Gyurcsány adta át annakidején a VMSZ politikusainak, akiknek éveken át itt volt a pártszékházuk és itt működött az MNT is. Az avató alig fél évvel a gyalázatos kettős állampolgársági népszavazás után történt. Azóta más szelek fújnak és a fiát megkeresztelni is “elfelejtő” Pásztor István is jobboldali, keresztény konzervatív lett (saját bevallása szerint). De teljes egészében mégsem tudja megtagadni önmagát, főleg ha a fotelje kerül veszélybe. Ilyenkor bizony előkandikál a 2020-as politikai arcuk alól a gyurcsányi énjük is.

A tegnapi nap során a rendőrök kövekkel dobálták az embereket, padon ülő civileket gumibotoztak meg, lovasrohamot vezényeltek az emberek ellen, eközben a rezsim kedvenc fociszurkolói is szabadon verhették a tömeget.

Ezen rendszer védelmében állt ki a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke, akinek fia nemrégiben még a haladók által véghezvitt szabadkai elbalkanizálásról beszélt. Ám a választások után bejelentették, hogy minden szinten koalícióra alkarnak lépni a haladókkal, ami nem is meglepő, hiszen 9 községben eleve a haladók listáin kaptak helyet a VMSZ jelöltjei is. Vučić rezsimének megingásával pedig Pásztorék gondtalan politikai karrierje is veszélybe kerülhet.

Hogy Pásztorék kézzel tapintható félelme, mennyire lesz jogos, azt pedig csak az elkövetkező napok s a közösségi összefogás ereje tudja majd igazán megmutatni.

Pásztor István vandáloknak nevezi a tüntetőket és sajnálja a rendőröket! | Délhír Portál

Pásztor István, a VMSZ elnöke legújabb Facebook-bejegyzésével a nem túl dicső politikai karrierjének talán legmélyebb pontjára süllyedt. A hallatlan rendőri brutalitás áldozatait vandáloknak nevezi és azt kívánja, hogy a rezsim “minden törvényes eszközzel biztosítsa a közbiztonságot az ország egész területén”, valamint elvárja “a bűnüldöző szervek erélyes és hatékony fellépését”.

Hasonló bejegyzések