Kiemelt Szerbia 

Vučić: „Garantálom, hogy 20 nap múlva legyőzzük a koronavírust!“

Aleksandar Vučić, a haladó rezsim feje tegnap este a rezsimhű Pink TV-én vendégszerepelve kijelentette, hogy garantálja, Szerbia 20 nap múlva legyőzi a koronavírust.

Vučić kifejtette, hogy a tegnap  esti demonstráción körülbelül 500 ember vett részt, míg szombaton körülbelül ezren, hangsúlyozva, hogy ez jó, mert „kevesebb fertőzött lesz”.

A szerb önkényuralkodó ugyanakkor megint ellentmondásba került, és megint önmagával. Ahogy elmondta, legfeljebb 4100 ember vett részt az elmúlt napok tüntetésein, „de ezt a számot tízzel kell megszorozni azt illetően, hogy a tüntetések után mennyien  fognak megbetegedni” (Vučić egyébként arra már nem tért ki, hogy a demonstrációkon az övéi is jelen voltak.)

A Vučić által elmondottak egy logikus kérdést vetnek fel:  Mint tudjuk, a koronavírus lappangási ideje kb. 14 nap. Vajon hogyan fogja legyőzni Szerbia a járványt  20 nap múlva, ha  14 nap múlva – Vučić  szavai szerint – csak a tüntetések miatt már 41 ezer új fertőzöttje lesz Szerbiában a gyilkos kórnak?

(seebiz.eu, mediagroup.rs nyomán)

Hasonló bejegyzések