Délvidék Kiemelt 

Topolyai furcsaságok: A “magyar pártunk” nem engedte meg, hogy önzetlen vállalkozók maszkokat adományozzanak az egészségháznak?

Nem hivatalos, de eddig megbízhatónak bizonyult forrásaink szerint Topolyán, ahol legutóbb hivatalosan 59 koronavírus-fertőzöttet tartottak nyilván, ennél sokkal többen kapták el a covidot.

A jelek szerint a fertőzöttek reális száma 250 és 300 között mozog.

Forrásaink elmondása szerint az egyik kulcsfontosságú topolyai közintézmény, továbbá az egyik bank, valamint két nagy és hat kisebb topolyai községbeli vállalat számos alkalmazottja kapta el a kórt. Ismert cégekről van szó.

Noha Topolyán és környékén úgyszólván tombol a koronavírus, a lakosság jelentős része mégsem pánikol.

Az ottani polgárok a rezsim által kilátásba helyezett brutális pénzbírság elkerülése végett többnyire betartják az előírt óvintézkedéseket, de amúgy csak viszonylag kevesen hiszik el, hogy a szájmaszk hatékonyan véd a vírustól (vagy bármi mástól).

Mi több, elég sokan úgy vélik, “felfújt” betegségről van szó, amely nem veszélyesebb, mint a közönséges influenza. Persze más vélemények is akadnak.

Az egészségház néhány dolgozója elpanaszolta az egyik forrásunknak, hogy már jó ideje elvégezték rajtuk a covid-tesztet, de még mindig nem kapták meg az eredményt, ami növeli a fertőzésveszélyt.

Az egyik legelképesztőbb jelenség szintén ehhez az intézményhez kötődik.

Miután kiderült, hogy az egészségügyi dolgozók számára az illetékesek – beleértve a “jóságos magyar pártunkat” – nem biztosítottak elegendő felszerelést: maszkokat, kesztyűket, fertőtlenítőszereket,

az egyik közkedvelt és humánus (de ugyanakkor ellenzéki beállítottságú) topolyai vállalkozó ötszáz maszkot és egyéb szükséges kellékeket kínált fel az egészségháznak.

Továbbá felszólította a többi helyi vállalkozót, kövessék a példáját.

Ez azonban a “magyar pártunk” egyik legismertebb és legfanatikusabb topolyai községbeli káderénél (no, ugyan kinél?) olyannyira kiverte a biztosítékot, hogy azonnal

mozgósította a rendelkezésére álló erőforrásokat az “ellenzéki jótékonykodás” megállítása érdekében.

Ez utóbbi információt külön köszönjük a forrásainknak.

Így csordogálnak tehát a csendes topolyai hétköznapok…

(fotó: Nemanja Jovanović/nova.rs)

Hasonló bejegyzések