Kiemelt Szerbia 

20 napja garantálta Vučić, hogy Szerbia augusztus 1-jéig le fogja győzni a járványt

Ma van 20. napja annak, hogy  Szerbia elnöke, Aleksandar Vučić kijelentette, hogy garantálja, 20 nap múlva  Szerbia legyőzi a koronavírust. Úgy tűnik, Vučić megint hazudott, mert csak tegnap – a hivatalosan közölt adatok szerint – nyolc ember meghalt Szerbiában, 162 páciens  van lélegeztetőgépen, valamint 339 új fertőzöttet regisztráltak.

Összehasonlításképpen, július 12-én, amikor Vučić garanciát adott arra, hogy Szerbia 20 nap múlva, azaz augusztus 1-jén győztesként kerül ki a koronavírus elleni harcban, az országban 12 halálesetet regisztráltak, 287 újonnan fertőzöttet és 154 páciens volt lélegeztetőgépen. A tegnapi és a július 12-ei adatok között nincs nagy eltérés , és egyáltalán nem úgy tűnik, mintha Szerbia győzelem előtt állna.

Vučić: „Garantálom, hogy 20 nap múlva legyőzzük a koronavírust!” | Délhír Portál

Aleksandar Vučić, a haladó rezsim feje tegnap este a rezsimhű Pink TV-én vendégszerepelve kijelentette, hogy garantálja, Szerbia 20 nap múlva legyőzi a koronavírust. Vučić kifejtette, hogy a tegnap esti demonstráción körülbelül 500 ember vett részt, míg szombaton körülbelül ezren, hangsúlyozva, hogy ez jó, mert „kevesebb fertőzött lesz”.

Hasonló bejegyzések