Délvidék Kiemelt 

Magyar nyelvű helységnévtáblát rongáltak meg Délvidéken

Ismételt településtábla rongálás történt Bánátban. Ezúttal Bocsár magyar nyelvű felirata lett átfestve ismeretlen tettesek részéről.

A Törökbecse mellett fekvő falucska táblájának magyar felirata zavarhatott egyeseket, ezért azt megrongálva, fekete graffitivel a Srbija szót írták rá cirill betűkkel, csak, hogy az 1400 lelket számláló település mintegy 10 százaléknyi megmaradt szórványmagyarsága még véletlenül se feledje el melyik országban is élünk.

 „A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége (VMDK) a legérélyesebben elítéli Bocsár település magyar nyelvű feliratának megrongálását. Követeljük a rendőrségtől és az ügyészségtől vizsgálják ki az esetet, kerítsék kézre az elkövetőket és példás büntetésben részesítsék őket – olvasható a párt ma kiadott közleményében.

Mint ismeretes a napokban Antalfalva, Cserépalja tábláit rongálták meg, majd ezt követően ismeretlen tettesek megrongálták Kosztolányi Dezső szabadkai mellszobrát.

„Mindezt összegezvén, számunkra ez az eseménysorozat arra utal, hogy a mesterséges “soha jobb viszonyok” harsogása alatt a továbbiakban is olyan erők húzódnak meg, amelyek a vajdasági magyarság kirekesztésén, megfélemlítésén fáradoznak

A VMDK számára ez elfogadhatatlan és minden jogi/politikai lépést megteszünk az ilyen esetek felszámolására. Tisztelettel megkérünk minden polgárt a továbbiakban is jellezze a VMDK-nak, ha ilyen vagy hasonló jogsértő esetekkel találkoznak” – írja  mai közleményében a VMDK.

Hasonló bejegyzések