Kiemelt Szerbia 

Brnabić megerősítette, hogy Szerbia a Bill Gates által támogatott Covax szervezettel tárgyal a covid-védőoltás beszerzéséről

Szerbia aktívan tárgyal a Covax szervezettel, amelyet a Gavi cég irányít.

Ezt a céget Bill Gates alapította 1999-ben. Nem kevesebb mint 750 millió dollárt fektetett a működésébe. Lehet, hogy úgy érzi, eljött az idő, hogy most a Gavi által (is) hatalmas profitot valósítson meg.

Szép számban akadnak szakemberek és médiumok világszerte, akik kétségbe vonják Gates erkölcsi profilját és szándékait, mi több,

nem megy ritkaságszámba az a vélemény sem, miszerint ez a multimilliárdos áll az egész covid-jelenség mögött.  

Borislav Vekić, az egészségügyi minisztérium államtitkára kijelentette, hogy a másfél hónapja tartó tárgyalások zárószakaszban vannak, s pár napon belül várhatóan aláírják azt a szerződést, amelynek köszönhetően Szerbia számára hozzáférhetővé válik a Covax vakcinája.

A fenti hírt Ana Brnabić kormányfő is megerősítette.

Az említett védőoltás még csak a harmadik tesztfázisban van.

Zlatibor Lončar egészségügyi miniszter minap azt nyilatkozta, hogy a szerbiai polgárok választhatnak majd a rendelkezésre álló vakcinák közül.

“Jó kis bizalomgerjesztő kínálat” lesz: a kínai és az orosz vakcina mellett, Gates védőoltását is fel lehet majd venni. A miniszter szerint valószínűleg már az év vége előtt.

(srbijadanas.net nyomán) 

Hasonló bejegyzések