Kiemelt Szerbia 

“Milyen gonosz szándék vezérli őket?”

Pár napja a Tošin bunar nevű belgrádi peremvárosi településen a migránsok csoportja brutálisan megvert egy fiatalembert, aki súlyos testi sérüléseket szenvedett.

Nemanja D. (23) este 11 óra körül hazakísérte a barátnőjét, majd elindult a buszmegálló irányában. Útközben telefonált, ami végzetes hibának bizonyult, hiszen köztudott, hogy a mobiltelefonok “gyűjtése” a migránsok “hobbija, mániája”.

Az illegális bevándorlók öt fős csoportja hátulról támadta meg a fiatalembert. Dulakodás közben a telefon kiesett a kezéből. A támadók a sötétben nem találták meg a kiszemelt zsákmányt, ami rettenetesen feldühítette őket. Ütötték, verték, rugdosták az áldozatukat. Csak akkor hagyták abba, amikor járókelők jelentek meg a buszmegálló közelében.

A migránsok gyorsan elhagyták a helyszínt.

Nemanja D.-nek

eltört az orra, egyéb arcsérüléseket és agyrázkodást szenvedett.

Miután úgy-ahogy magához tért, elmondta, hogy az öt támadó közül kettőt be tudna azonosítani.

A szerencsétlen fiatalember édesapja a médiának nyilatkozva feltette a kérdés:

Milyen gonosz szándék vezérelheti a bevándorlókat, akik egy telefon miatt képesek félholtra verni egy embert?

Ugyanakkor felháborítónak és cinikusnak minősítette Aleksandar Vučić szerb elnök azon kijelentését, hogy a migránsok kevesebb bűncselekményt követnek el, mint a helyi lakosság.

Egyébként az utóbbi napokban négy hasonlóan súlyos eset történt Belgrádban és környékén.

Az Utisak nedelje (A hét benyomása) televíziós kibeszélő műsorba telefonon keresztül bekapcsolódott annak a lánynak az apja, akit a migránsok hasonló módon vertek meg, mint az említett fiatalembert. Az apa panaszkodott az illegális bevándorlók miatt súlyosan megromlott közbiztonságra.

A műsör egyik vendége, egy szélsőliberális “emberi jogi aktivista” azonban – Vučićhoz hasonlóan – relativizálni próbálta a migránsbűnözést. Azt mondta, “nem lehet általánosítani”, hiszen a helyiek is elkövethették volna a szóban forgó bűncselekményt.

(Alapinformáció: telegraf.rs, newswire.rs, fotó: republika.rs)

Hasonló bejegyzések