Kiemelt Szerbia 

A műtét közben együtt énekelték a národnyákot az orvosok, nővérek és a beteg is – VIDEÓ

A szerbiai internetezők körében csúcssebességgel terjed az a felvétel, amelyet mintegy tíz napja készítettek egy szerbiai kórházban, műtét közben.

A videón az látható, ahogy épp egy zajló műtét közben dübörög a szerb “národnyák” egyik ismert dala, amelyre együtt dalolnak az orvosok, a műtétet segítő egészségügyi asszisztensek, de még maga a beteg is. 

Ugyan a felvételek elsőre igen megdöbbentőek, sőt talán megütköztetőek is, de érdemes megismerni a történet hátterét, amiről maga, a képeken látható páciens mesélt a szerbiai médiának.

A felvételek a szandzsáki régióban található, boszniai és montenegrói határhoz közel fekvő Pribojban készültek és azokon Joviša Adžić látható.

Mint mondja egy rutin eljárást hajtottak végre rajta, ám a lehetséges szívelégtelenségek veszélye miatt nem alkalmazhattak altatást a beavatkozás során. Ezért közös megegyezéssel “más módját” választottak az izgalom és a félelem leküzdésére, méghozzá, hogy rárobbantanak közösen egy nótára.

 

“El kell mondjam, hogy nagyon féltem az operáció miatt. Aztán megkérdezték, hogy melyik dalt szeretném hallani, nekem pedig ez a nóta jutott eszembe, amely remek a szívnek és a léleknek is egyaránt. Amint meghallottam az első taktusokat egyből múlt az izgalom és mikor még énekelni is kezdtek, akkor teljesen megfeledkeztem a félelemről. Csakis a legszebbeket és a legjobbakat tudom elmondani mind az orvosokról, mint pedig az ápolónővérekről, akik végtelenül kedvesek és segítőkészek voltak velem” – meséli Joviša Adžić, akit a műtét elvégzése után néhány nappal már haza is engedtek a kórházból, de mint mondja erre a műtétre mindig emlékezni fog és örökké hálás lesz a nem mindennapi orvosi ellátásért.

Hasonló bejegyzések