Kiemelt Szerbia 

Koronavírus: 5774 új fertőzött – 28 új halott Szerbiában a hivatalos adatok szerint

A HIVATALOSAN közölt adatok szerint ma 15 óráig összesen 1 610 219 személyt teszteltek le, tegnap 15 órától ma 15 óráig a HIVATALOSAN közölt adatok szerint  16 938 személynél végezték el a vizsgálatot, 5774-en pozitívak lettek koronavírusra. Ezzel a fertőzöttek száma  a HIVATALOSAN közölt adatok szerint 116 125-re nőtt.

Az elmúlt 24 órában Szerbiában a HIVATALOSAN közölt adatok szerint 28  ember meghalt,  ezzel a HIVATALOSAN közölt adatok szerint 1168-ra nőtt az áldozatok száma. A kórházi kezelésre szorult koronavírusos betegek száma a HIVATALOS adatok szerint:  6071, közülük 209-en vannak lélegeztetőgépen.

 (covid19.rs nyomán)

Kezdődik: csókolják a koronavírusban elhunyt Irinej szerb pátriárka koporsóját 📷 | Délhír Portál

Felravatalozták Irinej szerb pátriárka üveggel borított koporsóját a belgrádi Szent Mihály arkangyal székesegyházban, ahol jelenleg is folyik a Szent Mihály napi ünnepélyes Liturgia. Noha a Szerb Pravoszláv Egyház hivatalosan bejelentette, hogy a pátriárka búcsúztatása során minden intézkedést szigorúan betartanak, a belgrádi székesegyházban rengeteg ember gyűlt össze, közülük kevesen viselnek maszkot, a kötelező távolságot pedig szinte senki nem tartja be.

Hasonló bejegyzések