Kiemelt Szerbia 

Apokaliptikus felvételek: egymást taposva tülekedtek a szerbiai Covid-rendelőnél

A közösségi oldalakon  futótűzként terjed egy videó, amely a požarevaci egészségház Covid-rendelőjénél készült. Csakhogy mielőbb sorra kerüljenek, egymást taposva rohamozták meg a Covid-ambulanciát  az emberek.

Kezdődik: csókolják a koronavírusban elhunyt Irinej szerb pátriárka koporsóját 📷 | Délhír Portál

Felravatalozták Irinej szerb pátriárka üveggel borított koporsóját a belgrádi Szent Mihály arkangyal székesegyházban, ahol jelenleg is folyik a Szent Mihály napi ünnepélyes Liturgia. Noha a Szerb Pravoszláv Egyház hivatalosan bejelentette, hogy a pátriárka búcsúztatása során minden intézkedést szigorúan betartanak, a belgrádi székesegyházban rengeteg ember gyűlt össze, közülük kevesen viselnek maszkot, a kötelező távolságot pedig szinte senki nem tartja be.

Velünk a legértelmetlenebb intézkedéseket is betartatják, de azért a “balkáni szakállas nő” nyugodtan koncertezhet | Délhír Portál

Miközben maszkviselésre köteleznek bennünket, továbbá arra biztatják szomszédainkat köpjenek be minket, ha észreveszik, hogy ötnél több személyt látunk vendégül, valamint azt is megtiltják, hogy hat óra után megigyünk egy italt a kedvenc kávézónkban, mert ezzel az illetékesek kvázi a covid terjedését akadályozzák meg, addig a társadalom egyes részeinek mindent szabad.

Hasonló bejegyzések