Kiemelt Szerbia 

Bizarr: Szerbiában a Twitteren vizsgálják a pácienseket a szakorvosok

Szerbiában  a járványügyi helyzet napról-napra romlik, a kórházakban hatalmas a túlzsúfoltság, a helyzetet súlyosbítja a fertőzés miatt kieső orvosok nagy száma, ami miatt az aktív orvosoknak már alig jut idejük a páciensek megvizsgálására. Néhányan ezért úgy döntöttek, hogy  a Twitteren kérnek orvosi tanácsot  egy szakorvostól, aki maga is megfertőződött koronavírussal – írja a direktno.rs.

Dr. Vesna Milanović belgrádi mellkassebész annak ellenére, hogy maga is beteg, úgy döntött, hogy segítséget nyújt azoknak a pácienseknek, akik nem tudnak orvosi vizsgálathoz jutni, még pedig úgy, hogy otthonról értékeli a röntgenfelvételeket.

„Annak ellenére, hogy beteg vagyok  és fekszem, ma mintegy 20 tüdőröntgenfelvételt értékeltem, rengeteg laborvizsgálatot kiértékeltem, terápiákat javasoltam a protokoll szerint, tanácsokat adtam, mert az emberek nem tudnak orvoshoz jutni még egy-két napos várakozás után sem, a kórházról nem is beszélve. Ha segítség kell, szívesen állok rendelkezésükre. Mindig az emberek szolgálatában”

 

– írta a Twitteren az orvosnő.

Hasonló bejegyzések