Világunk Kiemelt 

Rászálltak a közösségi oldalak: Végleg felfüggesztette Donald Trump fiókját a Twitter

A Twitter úgy döntött, hogy végleg felfüggeszti Donald Trump fiókját az alapelvei megsértése miatt.A mikroblog-szolgáltató egy blogposztban a a távozó amerikai elnök legutóbbi két tweetjével indokolta a döntést.

Az egyikben Donald Trump arról írt, hogy annak a csaknem 75 millió embernek, aki rá szavazott, a jövőben is „hatalmas” hangja lesz, és hogy semmilyen formában nem fogják őket „méltatlanul, tisztességtelenül” kezelni őket.

A másik arról szól, hogy nem fog elmenni a megválasztott elnök, a demokrata Joe Biden január 20-i beiktatására.

A Twitter szerint mindezt a washingtoni Capitoliumon szerdán kitört, négy halálos áldozatot követelő zavargások tükrében kell értékelni, amikor a Trump-hívek behatoltak a szövetségi törvényhozás épületébe,

a két tweet pedig sérti a mikroblog-szolgáltató alapelvét az erőszak dicsőítésének a tilalmáról.

A távozó amerikai elnök egyik fia, Donald Trump, Jr. teljes tébolynak nevezte a Twitter döntését az apja fiókjának a végleges felfüggesztéséről.

„Az orwelli 1984-ben élünk. Amerikában megszűnt létezni a szólásszabadság”

– tweetelte.

Donald Trumpnak 88,7 millió követője volt a Twitteren. Nem a hivatalos amerikai elnöki fiókról, hanem a @realdonaldtrump hashtagen elérhető személyes fiókját függesztették fel, amelynek jelenleg egyetlen üzenete sem elérhető a nyilvánosság számára.

(Index nyomán)

Hasonló bejegyzések