Egyéb 

Segítség, bezártam a kulcsot a kocsiba!

Amikor veled történik, nagyon szerencsétlennek érzed magad, és kissé kínosnak is éled meg a szituációt a saját figyelmetlenséged miatt: bezártad a saját kulcsodat a kocsiba, emiatt nem tudsz elindulni sehová. Valójában nem Te vagy az egyetlen, aki ezzel a problémával szembesül, elég sokan járnak így, hiszen mindenkivel előfordulhat, hogy egy pillanatra nem figyel oda, és valójában ezt elég könnyű is elkövetni.

Hogyan is lehet ezt elkövetni?

Nagyon sokan egy automatikus mozdulattal nyomják le a gombot, miközben csapják be a kocsiajtót, és utána jönnek rá, hogy a kulcs amúgy az ülésen van. Sok autó már nem engedi, hogy a vezető oldali ülésnél lenyomd a gombot, és az automatikusan felugrik becsapódáskor, de ha az anyósülésről szedted ki a cuccodat, miközben a másik oldal már zárva van, akkor ez nem érvényes, és simán bezárhatod a kulcsot.

Találkoztunk már olyan esettel is, hogy a résnyire lehúzott ablakon dobta be valaki a kocsikulcsot, nem gondolva arra, hogy az ajtó amúgy be van zárva – aztán már nem tudta kivenni a kulcsokat. Tipikus eset, hogy a kizárólag kulccsal nyíló csomagtartóba zárják be a kulcsot, a hibára pedig akkor jönnek rá, amikor azt nem találják. Többféleképpen kerülhetsz tehát ebbe a szituációba, és ha eddig még nem történt meg, akkor légy nyugodt: majd fog. Szerencsére van megoldás az ilyen helyzetekre. Bővebben itt!

Mit ne csinálj ilyenkor?

Az első reakció mindig a pánik. Ez érthető, hiszen hirtelen megijed az ember, hogy most mit is csináljon, hogyan tud kikeveredni a helyzetből. A tettrekészebbek ilyenkor elkezdik piszkálni a zárat, hátha ki tudják nyitni, esetleg gondolkodás nélkül felkapnak egy követ, és beverik a kocsi ablakát – utóbbi egyébként sokkal nehezebb, mint gondolnád.

Nos, ezzel csak azt fogod elérni, hogy a kulcshoz hozzáférsz ugyan a bevert üvegen át, de mehetsz új üveget rakatni az ablakba. A megpiszkált zárszerkezetet akaratodon kívül úgy tönkreteheted, hogy az életben többet nem fog kulccsal normálisan működni, ezzel pedig megint csak plusz költségeket generálsz magadnak. A neten találsz mindenféle tippet, trükköt, videót, hogyan juthatsz be a bezárt autóba, de óva intenénk attól, hogy ezeket használd: jó esetben csak hatástalanok, rossz esetben még kárt is teszel velük a kocsidban.

És mit tehetsz helyette?

Hívhatsz például szakszerű segítséget, ugyanis, mint azt már említettük, nem Te vagy az egyetlen, aki elköveti ezt a figyelmetlenséget, ezért megoldás is létezik a helyzetre. Vannak, akik kifejezetten autók szakszerű kinyitásával foglalkoznak hasonló szituációkban, így anélkül juttathatnak be újra a kocsidba, hogy kárt tennének benne.

Persze ennek vannak költségei, de hidd el, olcsóbban megúszod ezt, mint az üvegeztetést, vagy a zárcserét, miután tönkretetted azzal, hogy különböző tárgyakkal próbáltad kinyitni. A szakszerű segítséggel gyorsan és sérülésmentesen nyithatják ki a kocsid ajtaját – inkább ezt válaszd, mint a kevésbé hatásos, de kártékony megoldásokat, hidd el, a kocsid és a pénztárcád is hálásak lesznek érte!

Hasonló bejegyzések