Kiemelt Szerbia 

Lépésről lépésre: Így kell regisztrálni a koronavírus elleni oltásra Szerbiában

Mai naptól Szerbiában is lehet regisztrálni az ingyenes koronavírus elleni oltásra, a lakossági igények felmérése érdekében a szerb kormány honlapot indított imunizacija.euprava.gov.rs  néven (a honlapot diszkriminatív módon, csak szerb nyelven és cirill betűvel indították el), amelyen az adatai megadása után mindenki regisztrálhat az oltásra.

Az alábbiakban lépésről lépésre összeállítottuk, hogyan kell jelentkezni a vakcinára.

Itt kell kezdeni:

  1. Hívjuk be a https://imunizacija.euprava.gov.rs/ oldalt, majd nyomjuk meg a nagy zöld Поднеси захтев gombot.
  2. Ki kell töltenünk egy űrlapot. Adjuk meg állampolgárságunkat, személyi számunkat (ЈМБГ), nevünket (Име), vezetéknevünket (Презиме), e-mail címünket (Адреса електронске поште), mobilszámunkat (Број мобилног телефона), vezetékes számunkat (Број фиксног телефона).

Ezek után meg kell jelölnünk, melyik községben  szeretnénk felvenni a vakcinát (Одаберите локацију где желите да примите вакцину).

Ezután két lehetőség közül lehet választani:

– Kifejezem érdeklődésemet bármilyen védőoltás iránt, amelyet biztonságosnak minősítette és jóváhagyta a szerbiai gyógyszerügynökség .

– Kifejezem érdeklődésemet kizárólag egyes védőoltások iránt, amelyeket biztonságosnak minősítette és jóváhagyta a szerbiai gyógyszerügynökség.

Amennyiben a második lehetőséget választjuk, több koronavírus-oltás közül választhatunk:

Pfizer/Biontech

Szputnyik V

Sinopharm

AstraZeneca

Moderna

Ezután válaszolnunk kell arra a kérdésre, van-e bármilyen krónikus betegségünk (rosszindulatú daganatok, krónikus szív és érrendszeri betegség, krónikus vesebetegség és dialízis, krónikus májbetegség, krónikus tüdőbetegség, cukorbetegség, tartós immunszuppressziót igénylő betegség és szervátültetés, neurológiai megbetegedés, elhízás  (BMI>40 kg/m2), rezisztens hipertónia, amikor a megfelelő dózisú antihipertenzív szer alkalmazása ellenére sem csökken a vérnyomás 140/90 Hgmm alá), illetve, elhagyhatjuk-e házunkat házunkat/lakásunkat egészségügyi problémák miatt.

Az űrlap alján lévő négyzeteket is be kell jelölni, a „Nem vagyok robot” és „Egyetértek azzal, hogy a Dr. Milan Jovanović Batut Szerbiai Közegészségügyi Intézet meghatalmazott személye feldolgozza a koronavírus-oltással kapcsolatban megadott adatokat, és javaslatot tegyen az oltás időpontjára és helyére”.

  1. Ha minden mezőt kitöltöttünk, akkor nyomjuk meg a zöld színű Kérelem benyújtása (Поднеси захтев) gombot.

Hasonló bejegyzések