Kiemelt Anyaország 

Kilenc illegális migránst szállított gépjárművében egy szerb férfi – Elfogták

A magyar rendőrök egy szerb embercsempésszel és kilenc határsértővel szemben intézkedtek a Vas megyében – írja a vaol.hu.

A rendőrök a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának jelzése alapján, hétfőn 5 óra 30 perc és hétfőn 17 óra 30 perc között egy embercsempésszel szemben intézkedtek, aki kilenc illegális migránst szállított gépjárművében Vas megyében. Az M86-os számú autóúton, Hegyfalu térségében állítottak meg a rendőrök egy szerb rendszámú gépjárművet, amelyet egy szerb állampolgár vezetett. A személygépkocsiban kilenc személy utazott, akik szír állampolgárnak mondták magukat. Az intézkedés során azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A szerb sofőrrel szemben – őrizetbe vétele mellett – embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indul.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Hasonló bejegyzések