Anyaország Kiemelt 

Szerb embercsempész letartóztatását kezdeményezte a szegedi ügyészség

A Szegedi Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a szerb férfinak a letartóztatását, aki szombat éjjel 14 illegális határátlépő Nyugat-Európába történő csempészésében nyújtott segítséget.

A gyanú szerint a férfi 2020. január 18. napján éjjel 3 óra körüli időben Deszk és Klárafalva között ismeretlen személyektől kapott megbízás alapján illegális határátlépőket kívánt felvenni az autójába. A tizennégy, magát pakisztáninak és bangladesinek valló személy közül öten már az autóba szálltak amikor a rendőrjárőr intézkedés alá vonta a szerb férfit. Az ezt követő nyomozás során megállapítást nyert, hogy az illegális határátlépésre csónak segítségével került sor a szerb-magyar határon, valamint az eljárás tisztázta azt is, hogy a gyanúsított által tovább szállítani szándékozott személyek a Magyarország területén történő tartózkodás jogszerű feltételeivel nem rendelkeznek– tudta meg a delmagyar.hu a Csongrád Megyei Főügyészség közleményéből.

Az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye okán tett indítványt a letartóztatás egy hónapra történő elrendelésére. A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványának helyt adva elrendelte a gyanúsított letartóztatását egy hónapi időtartamra. A bíróság végzése nem végleges, azzal szemben a gyanúsított és védője a szabadlábon történő védekezés érdekében fellebbezést jelentettek be.

Related posts