Anyaország Kiemelt 

A magyar „fitneszguru” kiverte a biztosítékot: Már politikusok is reagáltak a felháborító videóra

A szinte mindenki által csak „magyar fitneszguruként” ismert Schobert Norbert kijelentései miatt rengetegen felháborodtak az anyaországban.

A szénhidrátcsökkentett élet hírnöke, egyébként jelentéktelen bulvársztár azt találta mondani, hogy

„a házasságok a nők szülés utáni alakja miatt mennek tönkre, és ne várjuk el, hogy a férjek megkívánják elhízott, megváltozott testünket.”

Schobert nem kért bocsánatot, viszont kiváltotta a magyar „celebvilág” heves reakcióját és ellenérzését. Sőt, rajtuk kívül kormánypárti és ellenzéki politikusok is felemelték szavukat az „egészséges élet” kéretlen misszionáriusa ellen.

Egyikük Bencsik János, országgyűlési képviselő, a Jobbik budapesti elnöke. A lentiekben az ő facebookos bejegyzését idézzük.

„Bár maga a nyilatkozat messziről bűzlik a marketinges provokációtól, talán nem felesleges, hogy a témát kivesézzük.

Senkinek nem azért megy tönkre a házassága, mert a másik fél kövér. Vagy ha mégis, azért a kapcsolatért nem kár.

Legalább annyi mázsa feletti férfi kóricál az utcákon, mint nő, ha nem több. Akik ráadásul nem szülnek és emiatt hormoningadozásaik sincsenek. Számukra milyen bölcsességek vannak a tarsolyodban?

Egy szülés után a legtöbb nőnek éppen elég trauma, hogy a testkép átalakul, a bőr elveszti a feszességét, a lányok “meganyukásodnak”. Ezen nem tud változtatni semmilyen táplálkozásguru, aki pedig ebből a bűntudatból akar pénzt harácsolni, az még a kuruzslónak is hitvány.

Miért gondoljuk azt, hogy csak az a test lehet kívánatos, ami csontból, izomból és bőrből áll? Hány depressziós, táplálkozászavaros tinédzser generációnak kell még felnőni, hogy elengedjük ezt az értelmetlen testfétist?

Az az édesanya, aki akár csak egy gyermeknek is életet adott, olyan kihívásokat teljesített sikerrel, amelyekhez foghatót mi, férfiak egész életünk során nem. A gyerekszületés utáni sikeres házasság a kölcsönös tiszteleten, empátián és feltétel nélküli szereteten alapul, nem azon, hogy nanponta hány gramm szénhidrátot viszünk be a szervezetünkbe.

Kedves Norbi: az én feleségem három gyermekkel ajándékozott meg, amiért elmondhatatlanul hálás vagyok neki. Soha nem evett egyetlen Update terméket sem, mégis visszanyerte az alakját, mert szerencsés géneket örökölt, és odafigyelt magára. Ha a jövőben valaha is eszébe jutna betérni egy Update boltba, emlékeztetni fogom a nyilatkozatodra, hogy soha ne tegye.”

(Magyar média nyomán)

Hasonló bejegyzések