Délvidék Kiemelt 

Gyurcsányék megint nekimentek a határon túli magyaroknak

A Gyurcsány-féle Demokratikus Koalíció arra szólítja fel a kormányt, hogy állítsa le a határon túli gazdaságfejlesztési programokat – írja a Magyar Nemzet.

A DK követelte a határon túli magyar gazdaságfejlesztések leállítását, szerintük ugyanis a magyarországi dolgozók megsegítése helyet költ a kormány mintegy 36 milliárd forintot a határon túliakra, így például a délvidéki gazdaságélénkítésre, vagy az itteni magyar családok ház vagy termőföldvásárkának megsegítésére.

A DK azt is kiemelte, hogy ezt a pénzt ráadásul olyan országokba küldik, amelyek kormányai – a magyarral ellentétben – „teszik a dolgukat, és segítik az embereket”. Azt, hogy ez alatt vajon a Aleksandar Vučić-ra vagy mondjuk a nemrégiben magyarellenes kijelentése miatt pénzbírságra ítélt Klaus Johannis román elnökre utaltak, azt nem tudni.

„Orbán Viktor a legnagyobb bajban árulta el és szúrta hátba a magyarokat” – fogalmazott a Gyurcsány-párt szóvivője, aki szerint ebből a pénzből 300 ezer magyar munkanélküli fejenként 120 ezer forint támogatást kaphatna.

Nem ez az első alkalom, hogy az ellenzék a járványhelyzet idején a külhoni magyarok ellen politizál. A Magyar Nemzet felidézte, hogy Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője nemrég az Országgyűlésben azért bírálta a kormányt, mert több ezer maszkot adott a határon túli magyar közösségeknek.

„Ahányszor a miniszterelnök parádézik a sajtó előtt a kórházakban, a fele esetben nincsen a fogadó orvosokon maszk vagy az a sebészi maszk van, amiről az orvosok nagy része azt mondja, hogy nem sokat ér” – mondta Karácsony Gergely főpolgármester párttárselnök-társa. (Magyar Nemzet nyomán)

Hasonló bejegyzések