Kiemelt Szerbia 

Koronavírus: Még Kon szerint se stimmel valami a hivatalos adatokkal

Predrag Kon járványügyi szakorvos, a köztársasági válságstáb tagja megint zavarba hozta a nyilvánosságot legújabb kijelentéssel, miszerint a statisztikai adatokban ellentmondások vannak, Kon azt is megerősítette, hogy az általa gyűjtött adatok eltérnek  a hivatalosan közölt adatoktól.

Kon kitért  a koronavírus járványra vonatkozó statisztikák pontosságával kapcsolatos kétségekre, különösképpen az elhunytak számát illetően mutatkozó eltérésekre, mint  elmondta, az  adatok felülvizsgálatát kérte, és lehetségesnek tartja, hogy a BIRN újságíróinak is igazuk volt.

Ahogy a DélHír is megírta, június 22-én a Balkáni Oknyomozó Hálózat (BIRN) arról számolt be, hogy betekintést nyert a  szerb kormány által létrehozott és a Batut által vezetett Covid-19 információs rendszerbe. A BIRN birtokába jutott információk szerint Szerbiában március 19-e és június elseje között sokkal többen haltak meg koronavírus-fertőzés következtében, mint amit a hivatalos számok mutatnak. A BIRN cikke szerint a választási utolsó utolsó napjaiban az új fertőzöttek száma 300 és 340 között mozgott naponta, és jóval meghaladta a 97 új esetről szóló hivatalos adatokat.

És még vannak akik csodálkoznak azon, hogy az emberek tüntetnek?

(N1 nyomán)

Három, egymásnak ellentmondó adat az elhunytak számáról | Délhír Portál

A Batut Közegészségügyi Intézet által a Balkáni Oknyomozó Hálózat (BIRN) részére elküldött hivatalos adatok szerint március 19-től június 1-ig tartó időszakban 77 ember halt meg az új koronavírus okozta megbetegedésben a Niši Klinikai Központban.

Hasonló bejegyzések