Délvidék Kiemelt 

Ausztriában ezentúl ingyen gyógyítják az SMA-t – Azt a betegséget, amelyben Pál Gajódi Olivér is szenved

Ausztriában a jövőben ingyen kapják az SMA betegségben szenvedő gyerekek a világ legdrágább gyógyszereként elhíresült, tavaly piacra került Zolgensma nevű szert – írja az osztrák közmédia nyomán a Telex. A ritka gerincizom-sorvadásos betegség átlagosan tízezer csecsemőből egyet érint, és súlyos mozgáskorlátozottsággal, illetve gyakran halállal jár.

Ebben a betegségben szenved a 10 hónapos bajmoki kisfiú, Pál Gajódi Olivér is, akinek a gyógyíttatására szinte az egész Délvidék összefogott, de országon belül is és külföldről is nagyon sokan támogatták már a gyógyulását. Ám a rengeteg segítség is csak arra volt elég, hogy a kezelések költségének a töredéke jöjjön össze. Éppen ezért is lehet igen fontos az osztrákok most meghozott intézkedése. 

A Zolgensma génterápia egyetlen infúziós kezeléssel kijavítja a betegséget okozó génhibát. Az ára 1,8 millió euró. A gyártó cég, a svájci Novartis a nagyon magas kutatás-fejlesztési költségekkel indokolja a csillagászati árat. A cég tavaly decemberben egy lottószerű akciót is indított, amiben véletlenszerűen kiválasztott gyerekek ingyen kaphatják meg a kezelést.

Az osztrák állam most úgy döntött, teljesen átvállalja az érintett családoktól a gyógyszer árát. A szakértők becslései szerint évente tíz osztrák csecsmőnek lehet majd szüksége az életmentő szerre.

Így támogathatja Olivér gyógyulását:

www.budihuman.rs

SMS üzenet Szerbiából: a 848 kódot küldeni a 3030 számra

Pal Gajodi Oliver
Számlaszám: 160-6000000732419-36
Pal Gajodi Oliver
Deviza számla : 160600000073285198
IBAN: RS35160600000073285198
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Forrás: Telex nyomán

Megható üzenetben köszönte meg mindenkinek az eddigi segítséget Pál Gajódi Olivér apukája | Délhír Portál

Délvidék szerte rengeteg településről segítettek már különböző módon Pál Gajódi Olivérnek, az SMA beteg bajmoki kisfiúnak, de a segítségre továbbra is szükség van. Ezúttal Olivér édesapja, József is megszólalt, aki megköszönte mindenek, aki eddig is segítette őket. Külön köszönetet mondva feleségének, Tímeának is, aki szintén rengeteget küzd a kisgyermekük egészségéért.

Hasonló bejegyzések