Délvidék Kiemelt 

Paraguay: Délvidékről indult útnak a migránsokkal teli szerb halálkonténer 📷

Ahogy portálunk is megírta, a paraguayi hatóságok a konténerben talált dokumentumok alapján azonosítják a szerb halálkonténer hulláit. A sidi befogadóközpont által kiadott azonosító kártyák alapján  eddig három marokkói és egy egyiptomi származású férfi holttestét sikerült azonosítaniuk.

Az algériai származású Smail Maouchi a  paraguayi ABC portálnak nyilatkozva elmondta, hogy baráti viszonyban állt mind a hét migránssal, akinek holttestét a Szerbiából Paraguayba érkező konténerben találták meg pénteken.

Ahogy elmondta, a marokkói, algériai és egyiptomi migránsok Olaszországba vagy Belgiumba terveztek menni. A sidi vasútállomáson  megfigyelték a  konténereket szállító tehervonatot, amely órákat várakozott az állomáson, majd  spontán az egyik konténerbe bújtak.

A sors iróniája, hogy Egyiptom érintésével, Nyugat-Afrika (Algéria és Marokkó) partjai mentén utaztak Dél-Amerika felé

(Novosti, ABC nyomán)

Paraguay: Egymást megették a migránsok a szerb konténerben?! 🔞 📷 | Délhír Portál

A paraguayi rendőrség szerint azon hét migráns egyike, akiknek holttestét egy Szerbiából érkező konténerben fedezték fel, egyik társa maradványainak elfogyasztásával próbált túlélni – írja a paraguayi La Nacion. Rosa Romero patológus a La Nacion napilapnak elmondta, hogy valószínűleg az egyik migráns „élelemhiány miatt emberhúst fogyasztott”, de ezt csak akkor tudja majd hivatalosan is megerősíteni, ha meglesznek a boncolás eredményei.

Hasonló bejegyzések