Kiemelt Szerbia 

A levegőbe röpített maffiózó mellé temették a múlt héten lelőtt szerb maffiózót

Eltemették a 34 éves Bojan Mirkovićot, akit múlt csütörtökön öltek meg az újbelgrádi Belleville városrészben. A férfit fekete márványsírba temették, közvetlenül Strahinja Stojanović sírja mellett, akit szeptember 13-án másfél kilogramm katonai robbanóanyaggal robbantottak fel fényes nappal Belgrádban – írja a Kurir napilap.

A škaljari klánhoz és az októberben meggyilkolt Aleksandar Šarachoz közel álló  Mirkovićot fehér koporsóban temették el, a temetésen rengeteg ember vett részt, az énekszolgálatot a pravoszláv egyház nyolctagú kórusa látta el. A Kurir cikke szerint a meggyilkolt férfit Belgrád legelittebb temetőjében helyezték végső nyugalomra.

„A temető ezen részén drágább a temetkezés. A sírhelyek minimum 20 ezer euróba kerülnek, de vannak ennél jóval  drágább sírhelyek is. Egy ’átlagos’ sírhely ebben a temetőben körülbelül kilencezer euróba kerül. Néhány prominens személyt  is eltemettek a temető ezen a részen, de nyugszanak itt olyanok is, akik a törvény másik oldalán álltak. Családjaikat és barátaikat  nem érdekli, mennyibe kerül a sírhely, többnyire készpénzben fizetnek a drága sírhelyekért. A közelben nyugszik Drago Božović (20) montenegrói fiatalember is, akit két éve öltek meg a Bežanijska kosa városrészben“

 

– mondta a belgrádi lapnak egy neve elhallgatását kérő forrás.

Nagy erejű robbanás volt Belgrádban: felrobbantottak egy szerb maffiózót 🎥 | Délhír Portál

Ma 12 óra körül felrobbant egy terepjáró Újbelgrádban, melynek következtében súlyosan megsérült Strahinja Stojanović szerb maffiózó, aki a kórházban belehalt sérüléseibe. A mellette ülő, kolumbiai származású Sonia Suárez Gomez könnyebb sérüléseket szenvedett. Strahinja Stojanovićot korábban összefüggésbe hozták Dragoslav Mišo Ognjanović, Slobodan Milošević néhai szerb diktátor volt ügyvédjének meggyilkolásával.

Megint megöltek egy szerb maffiózót Belgrádban | Délhír Portál

Ma délután 15 óra 25 perckor lövöldözés volt Belgrádban, amelyben életét vesztette a škaljári klánhoz közel álló 34 éves Bojan Mirković- írja a belgrádi sajtó. Nem hivatalos információk szerint Mirković épp hazafelé tartott, amikor észrevette a támadót és azonnal rohanni kezdett a lakóépületek felé, de a gyilkos utolérte és a lift közelében lelőtte.

Hasonló bejegyzések