Délvidék Kiemelt 

Egy Németországban dolgozó délvidéki magyar lány riasztó beszámolója a migránsokról

N. Kata levelét változtatás nélkül közöljük (I. rész):

Tisztelt Délhír szerkesztőség! Ma olvastam a szabadkai nő esetét Belgrádban. Én Németországban élek immáron 3 éve, ám az utóbbi 1 évben lettek súlyosabb és komolyabb történeteim menekült férfiakkal, amiket szeretnék nyilvánosságra hozni. Egy kicsit felnyitni az emberek szemét hogy Németországban sem olyan kedvesek és barátságosak, és hogy a nők nagyon vigyázzanak magukra. 

Az első furcsa eset az volt, amikor hús üzemben dolgoztam. A főnök megkért engem arra, hogy mutassam meg az új munkatársaknak (2 menekült férfi) hogyan megy a kimérés, mettől meddig mehetnek a súlyok, és hogyan kell be fóliázni, csomagolni. Elkezdtem nekik mutatni és magyarázni hogyan megy, mire az ő reakciójuk az volt, hogy nekik egy nő ne parancsoljon…  Ismét megjegyzem: a főnök kért meg rá, hogy mutassam meg nekik, és mondanom sem kell, teljesen rossz volt ahogy elkezdték utána.

……………….

Majd ezután januárban egy éjszakás műszak héten munkába menet, este 9 óra után történt, Düren városához közeli faluban. A busz, ahogy elindult, két menekült férfi állította meg, majdnem lekésték. A buszon észre vettem, hogy kiszúrtak, de telefonoztam és nem reagáltam le. Nem az első eset volt, hogy menekültek figyeltek. Bors spray a táskában, még ha tilos is a használata, nő vagyok és meg kell védenem magam!

Amint leszálltam, tovább ment volna a busz, de hallottam, hogy hirtelen megállt, talán fél métert ha jutott előrébb. A két férfi szállt le, akik kifigyeltek. Én mentem a gyár irányába, de ők elkezdtek utánam kiabálni minden féle undorító dolgot(sexy, princessa, stb) és hallottam hogy követnek. Hallottam a lépteiket, hátra néztem, láttam hogy felém jönnek, és mivel ez egy kihalt falu késő este, tudtam hogy félnem kell. Nem álltam meg, gyorsabban mentem. Hirtelen meghallottam, hogy futnak. Elkezdtem én is futni, de egyre közelebb voltak, nagyjából másfél méter hiányzott ahhoz, hogy utol érjenek, akkor állt meg egy idősebb német házaspár autóval, mire ők el futottak. Ha ők ott akkor csak 1 perccel később mentek volna. Talán késő lett volna. A bors sprayt nem vettem elő, sajnos teljesen leblokkoltam és nem tudtam ész szerűen gondolkodni, csak futni minél gyorsabban…

Folytatjuk… 

Related posts